Арестуваха петима от бургаската БАБХ по сигнали за рекет
В момента текат претърсвания и изземвания на техника и документи
Арестуваха петима от бургаската БАБХ по сигнали за рекет

Антимафиоти влязоха в бургаската БАБХ, снимка:Булфото

Акция на ГДБОП в Областната дирекция за безопасност на храните в Бургас е започнала рано тази сутрин. Операцията е под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщи в-к "24 часа". Петима души са арестувани.

Антимафиотите са влезли в дирекцията, след сигнали за рекет, осъществяван от нейни служители. В момента текат претърсвания и изземвания на техника и документи. По информация на NOVA e арестуван директорът на агенцията в Бургас д-р Георги Митев още във вторник. Официална информация за това обаче няма.

Пред "Дарик" служители на Агенцията по храните в Бургас коментираха, че разследващите са влезли в сградата рано тази сутрин - около 7:30 часа. Веднага след това е започнало претърсване на всички кабинети. Отвън има и отряд жандармеристи. В 10:20 часа, трима инспектори на БАБХ-Бургас са напуснали сградата на агенцията, останалите служители изчакват на място приключването на претърсванията.

В 10:30 часа, директорът на местната агенция по храните Георги Митев беше доведен до работното си място под цивилна охрана с пилотна кола на жандармерията.

По-късно на място пристигна и адвокат Радостин Пенев, известен с работата си по тежки наказателни дела. "Д-р Георги Митев и служители не са арестувани", заяви той след като излезе от сградата на Агенцията в ролята си на адвокат на служител, чието име не пожела да обяви.

"Не зная нищо. Човекът, който ме извика, няма да бъде обвиняван в нищо. Не става въпрос за Георги Митев. Проверяват се документи, разпитват се служители", коментира Пенев пред журналисти.

Д-р Георги Митев е общински съветник и областен лидер на СДС, оглавявава агенцията в Бургас от 2014 година, въпреки кадровата въртележка в сектор "Земеделие" в последните години, където се смениха няколко министри.

В края на юли земеделският министър Десислава Танева заяви, че временно е отстранила шефа на БАБХ-Бургас заради изтекли снимки във Фейсбук от загробването на прасета в Зидарово, където беше открито огнище на африканска чума. Впоследствие обаче Митев отново се върна на поста след проверка на случая.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно