През септември
Обсъждат промяна на тарифите на Търговския регистър
Провело се е първото заседание на Консултативния съвет към Агенцията по вписванията
Обсъждат промяна на тарифите на Търговския регистър
Провело се е първото заседание на новосъздадения Консултативен съвет към Агенцията по вписванията, съобщиха от институцията. Решението за създаването му бе взето в началото на месец април, като бяха изпратени покани към общо 23 институции. Заседанието е било открито от ресорния заместник-министър на правосъдието Десислава Ахладова. Приет е бил Правилник за дейността на съвета, като представителите на държавните институции, бизнеса и синдикатите са заявили желание за провеждането на по-чести заседания от предвидения 3-месечен срок между тях.
 
Единодушно е било прието, че на предстоящото през септември заседание ще се обсъждат теми, условно разделени в три направления:
 
I. Търговския регистър и по-конкретно: как да се уеднаквявят практиките на длъжностните лица по регистрация; предложения за промени в Закона за счетоводството, за да се улеснят юридическите лица при внасяне на годишните финансови отчети; промяна в тарифите. 
 
II. Функционирането на Имотния регистър. "Ще се обсъдят цялостния процес по създаване на Имотен регистър, връзката с кадастралната карта чрез кадастралния идентификатор, процеса на дигитализация, и адекватното архивиране. Ръководството на Агенцията дава сериозен приоритет на решаване на проблема с липсата на имотни партиди, което спира модернизирането на ИР", анонсират от Агенцията по вписванията. 
 
III. Предложения за промени в технологично, финансово и времево организиране на работата на Агенцията.
 
Консултативният съвет е отворена структура, която ще приема и обсъжда предложения за решаване на всички важни проблеми на гражданите, бизнеса и институциите, свързани с функционирането на регистрите към Агенцията. "В Консултативният съвет могат да се дават предложения за нови практики на Агенцията по вписванията, но и да се допълват вече съществуващите", заявила Габриела Козарева, изпълнителен директор на институцията. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно