Пуснаха под гаранция от 10 000 лв. фермера, който прегази крадец в имота си
Прокурор Светлозар Лазаров също подкрепи по-леката мярка, защото според него показанията на циганите са противоречиви
Пуснаха под гаранция от 10 000 лв. фермера, който прегази крадец в имота си

Димитракис Пирилис, снимка: БНТ

Пловдивският апелативен съд пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца фермер Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си. Неговите адвокати Съби Узунов и Константин Давчев поискаха по-лека мярка, след като на предишна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Адвокатите още веднъж изтъкнаха добрите характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага. Освен това няма опасност да се укрие и е съдействал на разследването.

Пирилис дава работа на много хора, които все още не са получили заплатите си, тъй като е задържан. Адвокатите изтъкнаха още, че няма кой да движи бизнеса му, ако той е в ареста.

Според адвокат Давчев, циганите, които са свидетели по делото, лъжат за много неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят те. По думите на адвоката, Пирилис трябва да получи по-лека мярка и заради факта, че е защитавал собствеността си от циганите, които не веднъж са го крали.

Обвиненият Пирилис призна, че много съжалява за случилото се и дори се разплака. Той каза още, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата. "Обичам циганите, дори жена ми, с която живея е такава, а починалият е неин роднина", каза още Пилирис.

Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е дошъл тук да прави бизнес, а в показанията на циганите наистина има противоречия.

Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10000 лева.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
5
Абе,
|
нерегистриран
24 май 2019, 17:27
6
-2
Голям хитрец този Лазаров!Хем брани интересите на държавата,хем тези на кипареца!Браво!
4
|
нерегистриран
24 май 2019, 09:42
1
-6
Марко, кой нормален човек би убил друг с чиста съвест?
3
|
нерегистриран
23 май 2019, 17:13
3
-5
тук същественото е,на кого ченгетата дават лично оръжие,на забогателите,а не на всеки нуждаещсе да бранят имуществото си ,като един от тези бях и аз,но не ми дадоха.което означава че редовите гражданин ,пак ще спят нощем със секирчето.
2
|
нерегистриран
23 май 2019, 16:46
18
0
Те показанията на циганите с това са известни, че винаги са противоречиви!
1
Марко
|
нерегистриран
23 май 2019, 15:01
25
-5
В едни нормални държави ,ако някой ти влезе в имота да го краде,обира и т.н. с чиста съвест и гражданска доблест го гърмищ,хващаш за крак да не ти мирише и извличаш на пътя пред имота и викаш полиция и морга да го приберат отпадъка.

Дават те по ТВ поне 24 часа за пример и получаваш изрична грамота за доблестен гражданин ,защитил имота си... :)
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно