Сайтът на "24 часа" публикува видео, което документира методите на работа на неизвестен подпалвач
Палежите във Видин - често срещано явление
Показаха как е трябвало да гори Граничното полицейско управление в града преди месец
Палежите във Видин - често срещано явление

Снимка и видео: в-к "24 часа"

Палежите във Видин се оказват често срещано явление. Сайтът на "24 часа" публикува видео, което документира методите на работа на неизвестен подпалвач. Маскиран с ръкавици се приближава до автомобил с две туби бензин, поставя ги на предния и задния капак на колата, след това запалва пликче с вещества, прикрепено до тубите, и бяга. Това се вижда от кадри, заснети от охранителни камери. Изданието посочва, че подпалването на превозното средство се е случило във Видин. А от записа става ясно, че е станало в първите минути на 15 август 2017 г.

Запалителното вещество в пликчето, закачено на тубите, било смес от два химични елемента. Към едно вещество се инжектира друго, в комбинация с бензин на практика се получава бомба, както се вижда във видеото. Полицейски източници са коментирали пред изданието, че по същата схема е щяло да изгори Граничното полицейско управление във Видин, чийто палеж бе предотвратен от МВР и прокуратурата. Двамата уличени за престъплението са с постоянна мярка "задържане под стража". 

За предотвратения палеж на Граничното управление във Видин съобщиха зам.главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов в началото на март. Причината - имали задачата да направят анализ на случващото се във Видин. В края на 2018 г. била запалена колата на разследващ полицай от граничното управление. Бил направен и опит да бъде унищожен апартаментът му, но тогава бандитите объркали жилището му.
 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно