Обновена  15 мар 19:38
Сатира
ССБ пак недоволства
В рамките на няколко часа магистратската организация с политически пристрастия се разсърди и на депутатите, и на кадровиците на Темида
ССБ пак недоволства

Съюзът на съдиите в България (ССБ), смятан от мнозина магистрати за политическа организация в правосъдието, само в рамките на няколко часа се оказа недоволен от дейността на законодателната и съдебната власт.

Късно вечерта в четвъртък, ССБ изрази недоволство от предложените от депутати от всички парламентарни групи, с изключение на БСП, поправки в Закона за съдебната власт (ЗСВ). Според Управителният съвет на организацията, Народното събрание не трябвало да пристъпва към измененията, а да изчака Министерство на правосъдието да представи свой проект за реформа на съдебния закон. В сряда Правната комисия на НС прие на първо четене предложените текстове, които предвиждат реформа в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), ускоряване на процедурата по обжалване на решения на кадровия орган, с изключение на дисциплинарните производства, както и регламентиране на периода за встъпване в длъжност на определен административен ръководител. Изменията в ЗСВ бяха гласувани на първо четене в петък и от пленарната зала.

Само няколко часа по-късно,  както "Правен свят" предвиди преди две седмици, ССБ се активира и по въпроса с изкуствено създаденото напрежение в Окръжен съд-Благоевград. В този случай политиците-магистрати от УС на съсловната организация не са доволни от решението на Съдийската колегия на ВСС да не преекспонира недоволството на 8 наказателни съдии от Благоевградския окръжен съд срещу административния им ръководител. Според ССБ кадровиците проявили "високомерие", като вместо да изслушат неудовлетворените магистрати, препратили казуса за изясняване от ръководителя на апелативен район София. Позицията на ССБ по този казус не е изненадваща, тъй като политическата организация в съдебната власт недоволстваше от избирането за втори мандат на съдия Катя Бельова за председател на ОС-Благоевград през 2017 година. Скандал в кадровия орган тогава направи и Калин Калпакчиев, понастоящем председател на партия ССБ.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
shadow of the eagle
|
нерегистриран
18 март 2019, 08:35
8
-5
Хората още преди повече от две хилядолетия са казали, че е по-добре да си недоволен човек отколкото да си доволна свиня. Исторята е доказала, че недоволните движат развитието на света, а не доволните, още по-малко самодоволните.
6
Съдия
|
нерегистриран
17 март 2019, 07:52
12
-7
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Тези мижитурки осмислят само собственото си съществуване и нямат нищо общо с обикновените съдии, които не могат да провидят защита на своите интереси от тази политизирана шайка от псевдосъдии...
Съжалявам, че продължават да ни излагат целокупно, говорейки от наше име!
Ние не сме такива.
5
ССБ
|
нерегистриран
16 март 2019, 00:42
19
-14
ССБ - секта на съдиите безобразници.
3
|
нерегистриран
15 март 2019, 16:25
25
-10
Интересно дали ССБ ще вземе отношение по темата, защо не се изплащат на магистратите иначе дължими по закон възнаграждения за дежурство, оставане на разположение и нощен труд - нещо, което се плаща на органите на полицията.

http://legalworld.bg/forum.php?topicid=386185

На практика се получава така, че вечерта магистрати и полицаи работят заедно, но на другия ден се заплаща само труда на полицаите, но не и на магистратите.

Иначе не се съмнявам, че освен по единствените 4 национално-значими въпроса (делото на Иванчева, делото на Цветан Василев, делото на Прокопиев и делото на Лозан за неподадената декларация) ССБ отново ще демонстрира своята космополитност и ще излезе с декларация за осъдената на бой с камшик и затвор адвокатка.

Въпросът е обаче, дали ще дойде ден, когато ССБ ще се смили и ще погледне от висините към дребните битови проблеми на обикновените български съдии?
1
Ех, че кеф
|
нерегистриран
15 март 2019, 14:49
24
-26
Голям кеф за редакцията - поводи за гръмки заглавия срещу Лозан Панов и ССБ бол. Бай Ганьо журналист в действие
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно