Първо показно убийство от 30 години насам
Босът на мафиотската фамилия Гамбино е разстрелян пред дома му в Ню Йорк
Шест куршума пронизали тялото на Франк Кали, властите издирват извършителя
Босът на мафиотската фамилия Гамбино е разстрелян пред дома му в Ню Йорк

Мафиотският бос Франк Кали

Босът на мафиотската фамилия Гамбино - Франк Кали е бил убит пред дома си в Ню Йорк. Той е застрелян с шест куршума, докато е слизал от автомобила си, съобщи "Гардиън". Това е първото голямо мафиотско убийство от 1985 г. насам, след  екзекуцията на мафиотския главатар Пол Кастелано, който е бил разстрелян пред Стек Хаус Спаркс в Манхатън.

След стрелбата Кали веднага е бил закаран в университетската болница в Стейтън Айлънд, но там е починал от раните си. Полицията в Ню Йорк е потвърдила самоличността на 53-годишния мъж. Убиецът все още се издирва. Според свидетели на убийството, извършителят е бил със синя кола. "Няма арести, разследването продължава", заявили са лаконично властите в Ню Йорк.

Франк Кали е роден в Силиция, но става глава на фамилията Гамбино през 2015 г. Той е бил фокусиран основно върху търговията с хероин. Кланът Гамбино, който е действал основно на територията на Ню Йорк, е пряко свързан с фамилията Инзерило, която е част от сицилианската мафия. Фамилията Гамбино някога е била сред най-мощните престъпни организации в САЩ, но федералните съдебни преследвания през 80-те и 90-те години са постигнали солидни присъди за част от лидерите й и така са намалили обхвата на влиянието й.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
ТОТЮ
|
нерегистриран
17 март 2019, 10:51
2
0
ЕТО ТОВА Е НАЙ-ХУБАВОТО В ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ-ВЗАИМНОТО ИЗБИВАНЕ.КРАТКО,ЯСНО,ТОЧНО И ЛЯГА ЕВТИНО НА СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА-НЯМА ДЕЛА,НЯМА МАСРАФИ ПО ТЯХ. И НАЙ-ВАЖНОТО-ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ПО-МАЛКО ПОД СЪНЦЕТО.А ДЕМОКРАТИТЕ ДА СИ МИСЛЯТ И СЕ ПЛЯНЧАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно