100 лева глоба за татко, предредил пациенти в лекарски кабинет

Със 100 лева глоба се отърва разгневен баща от Пловдив, който предредил други пациенти пред кожно-венерологически лекарски кабинет. Мъжът бил много притеснен, тъй като дупето на детето му било силно зачервено. Тъй като поведението на притеснения татко било с ниска обществена опасност, не съставлявало престъпление по член 325 от НК, таткото бил само глобен, реши районният съд в Пловдив.

Поради това магистратите решили, че случилото се е дребно хулиганство и е непристойна проява. Историята, завършила със съдебно решение, станала около 15,30 часа на 15 ноември т.г. Мъжът с инициали А.Л. връхлетял в лекарския кабинет, въпреки че в този момент лекарката преглеждала пациентка. Таткото поискал незабавно да бъде прегледан сина му, тъй като задните части на детето му били зачервени и били по-зле отколкото при предишен преглед. Мъжът се държал агресивно и не искал да излиза от кабинета, като настоявал за незабавен преглед. Кавгата станала достояние на останалите пациенти, които чинно чакали реда си. Поради поведението на мъжа докторката натиснала паник бутона и повикала частна охранителна фирма.

Гардовете отвели бащата и го предали на полицията, след което А.Л. се сдобил с акт за дребно хулиганство. Съдът наложил минимална глоба на таткото, тъй като преценил, че поведението му не било особено агресивно и предизвикателно спрямо лекарката, а се изразявало предимно в отправяне на нецензурни реплики и ругатни. Решението не е било окончателно и е можело да бъде обжалвано.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно