Бивш топагент на ФБР: Искът срещу Пеевски не е разглеждан от US правителството

Изфабрикуваният иск на банкера беглец Цветан Василев по Глобалния закон "Магнитски" срещу депутата и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски дори не е разглеждан от американските институции. Това се разбира от изявление на бившия топагент на ФБР и настоящ управляващ директор на базираната във Вашингтон BGR Public Affairs Томас Лок.

Всички твърдения в противното, разпространявани главно от финансирания от обвиняемия Цветан Василев сайт "Фрогнюз", са измислици, целящи единствено и само да клеветят Делян Пеевски.

Поводът за становището е поредната статия, в която един от адвокатите на банкера-беглец Константин Симеонов дори спекулира как информацията щяла да бъде обявена първо от радио Свободна Европа.

"Тази информация е измислица. Колегите ми и аз самият многократно сме говорили с представители на правителството на САЩ, свързани с процеса по налагане на санкции по Глобалния закон "Магнитски" и г-н Пеевски дори не се разглежда. Всякакви твърдения за обратното са измислица, целяща да позори и клевети г-н Пеевски", категоричен е Томас Лок, който допълва, че представителите на американското правителство отхвърлят каквито и да било предположения, че депутатът е застрашен от евентуални санкции по "Магнитски", е становището на Лок. 

"Санкциите по "Магнитски" не се обявяват през радио Свободна Европа. Те се обявяват от правителството на САЩ чрез прессъобщения по обичайните канали. Радиото, подобно на останалите новинарски медии, може да разгласява и повтаря тези новини, но не в качеството на оригинален източник или като основен канал за разпространяването им", категоричен е бившият топагент на ФБР.

Любопитното е, че макар информациите му за иска на Василев срещу Пеевски да са опровергавани от всички страни, "Фрогнюз" се активизира все повече по темата. Вероятно, за да оправдае финансирането си от страна на Цветан Василев, който всъщност налива пари в сайта на Огнян Стефанов, чието име излезе в справките за агентите на Държамна сигурност. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно