След 35 години
Ново обвинение срещу кандидата за Върховния съд на САЩ
Брет Кавано е обвинен в сексуално посегателство и от университетската преподавателка Кристин Блейзи Форд
Ново обвинение срещу кандидата за Върховния съд на САЩ

Брет Кавано, снимка: БГНЕС

Още една жена обвини номинирания за Върховния съд на САЩ Брет Кавано в сексуално посегателство, извършено в началото на 80-те години, съобщи вчера сп. "Ню Йоркър", цитирано от световните агенции.

53-годишната Дебора Рамирес заявила, че на пиянско парти в общежитието на Йейлския университет Брет Кавано се разголил и я принудил да го докосва в интимната област. Тя казала също, че ФБР трябва да проведе разследване на инцидента. Най-малко четирима сенатори демократи са се запознали с обвинението, отправено от Дебора Рамирес и поне двама са започнали разследване по въпроса, посочва "Ню Йоркър".
 
Съдия Кавано решително отхвърлил тези твърдения, в публикувано от списанието комюнике. По думите му това събитие отпреди 35 години никога не се случвало, а твърденията на Рамирес са "чисто и просто клевета". 

Брет Кавано е обвинен в сексуално посегателство и от университетската преподавателка Кристин Блейзи Форд. Преди два днитя се съгласи да даде показания в четвъртък пред комисия на американския Сенат във връзка с твърденията си, че е била подложена на сексуално посегателство от Кавано по време на парти в частен дом през 1982 г.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Ми ту
|
нерегистриран
24 септември 2018, 14:52
7
0
Боже, боже... тия жени 35 години все незадоволени ли са били и до кога ще се оплакват?!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно