Обновена  22 сеп 05:12
Заради познанство с организатора на престъплението – адвокат Стефан Матеев
Всички съдии от РС-Сандански си направиха отвод по мярката за неотклонение за нападението в Роженския манастир
Делото е прехвърлено на РС-Пловдив
Всички съдии от РС-Сандански си направиха отвод по мярката за неотклонение за нападението в Роженския манастир

Всички седем от осем съдии от Районен съд - Сандански (един от магистратите е в отпуск) си направиха отвод по делото за определянето на мярка за неотклонение на четиримата арестувани за нападението в Роженския манастир. Мотивите на магистратите са свързани с това, че се познават със сочения за организатор на нападението – адвокат Стефан Матеев. Баща му Олег Матеев е дългогодишен следовател, а майка му – Лидия Матеева в продължение на години е била секретар на община Сандански.

Предстои делото да се разпредели на друг съд. "Надявам се Върховният касационен съд да се произнесе възможно най-бързо. Не става дума за срок, това става незабавно, така че изпращайки искането, очакваме отговор кой съд ще разгледа делото, за да изпратим материалите там", обясни Росица Калугерова, временно изпълняващ функциите председател на съда в Сандански. 72-часовото прокурорско задържане на двамата непълнолетни и другите двама, изтича в неделя. 

Делото да бъде прехвърлено на Районен съд - Пловдив, решили късно вечерта в петък от ВКС, съобщи в-к "24 часа".

Вечерта на 18 септември маскирани мъже нахлуха в Светата обител и завързаха отец Епифаний. Съществува легенда, че в Роженския манастир е скрито съкровище. Маскираните мъже са търсили именно него, но в крайна сметка са взели само телефона на свещеника. Отнети са и 11 охранителни камери от общо 20. От манастира няма липсващ църковен утвар, икони и пари, съобщиха от полицията. Извършителите на нападението в Роженския манастир не са били въоръжени, носили са единствено помощни средства за разбиване на стена.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
22
ot dans
|
нерегистриран
24 септември 2018, 10:04
3
-2
Nai -porachkoviya sad Plovdivskia , tam se izdavat prisadi po ukazaniya ,i zabelezhete che deloto nepremenno shte se “padne ”na Ivan Kalibacev !
21
!
|
нерегистриран
24 септември 2018, 07:48
6
0
В Сандански няма срастване между местната съдебна власт , милиция и престъп ност. В това сме дълбоко убедени. Законоспазването е издигнато на пиедестал!
20
до 19
|
нерегистриран
23 септември 2018, 21:00
13
-1
Абе, 19, ти май нямаш реална представа за това, как местни магистрати, с манталитет на селски кадии в малките и средно населени места/районни и окръжни съдилища и прокуратури/, си правят редовно отводи! И то на много измислени основания, че познавали на баба ти Злата, Шуренайката и т.н.! Ако има магистрати от други градове, с ракетна бързина им се разпределят на тях такива дела, пък те, да не са идвали в тези скъпоценни крепости, ще гледат дела и това е...! А по хитрите председатели, незная как става, ама като се натрупат повечко отводи на местните първенци, гледай хоп, и компютърът случайно ги разпределя директно на придошлите навлеци, магистрати/такова е отношението на местните към тях/! Някои местни магистрати са свикнали години наред да гледкат само елементарни делца, да си гледкат рахата откакто се помнят и така до пенсия! Важното е да получават заплатки, завист към хонорарите на известни адвокати от големи кантори и т.н.! И, как цял ден да си запълниш времето - ами, клюки, интриги, злословене, пушене и т.н.!Даже съм чувал, че някои си поспивали на обяд, но незная дали е вярно!Затова трябва да има сериозно прекрояване на съдебната карта! Само по този начин тези хорица ще трябва да работят иначе няма спасение!
19
стара народна мъдрост
|
нерегистриран
23 септември 2018, 19:20
13
0
Като те е страх от мечки - не ходиш в гората. Като нямаш смелостта да изгледаш тежко дело, а си правиш отвод - напускаш съда и си седиш у дома. Интересно как прокурорите не си направиха отводи, тъй като и те очевидно работят с този адвокат, а само съдиите. Срам за системата са подобни "магистрати".
18
|
нерегистриран
23 септември 2018, 07:35
0
-1
А МВР защо потули този случай от 2011г. Побоища, и в добавка битият е бил принуждаван в милицията да направи самопризнание за кражба, която не е извършена, а накрая се оказва,че престъп ление няма. Получава извинение.
https://www.struma.com/krimi/razhodka-v-parka-na-sandanski-zavurshi-za-mlad-muj-s_20844/
17
|
нерегистриран
22 септември 2018, 23:08
4
-1
Джендъри!
16
Б
|
нерегистриран
22 септември 2018, 22:25
6
0
Айде, като сте рекли А, давайте и Б - какво е туй дело, дето коментирате...Просто ми стана интересно.


П.П. По темата - в санданския съд май не са слушали Лизан за "Не на страха" :)))
15
От 14 до 12
|
нерегистриран
22 септември 2018, 19:47
6
-1
Коментарът под пост 14 е питане към 12,не до предният,т.е.не е до 13
14
Предният,
|
нерегистриран
22 септември 2018, 19:43
6
-1
добре,че съдиите са направили отводи!То,как да разглеждат дело между техни колеги прокурори!Жалко за страните по това наказателно дело, които са прокурори!Дали няма да бъде помолен,този който е завел делото,да размисли например!?Знае ли човек!За това дело няма ни вопъл ни стон в публичното пространство,зАщо ли?То,дали и делото още съществува?Когато сме сгафили мълчим като партизани пред разстрел,а като направим нещо,голямо хваляне,голямо нещо!?
13
Попов от Пловдив
|
нерегистриран
22 септември 2018, 19:41
14
-1
Съдиите от Сандански,а и всички други съдии трябва да знаят,че сухо д.пе риба не яде.Какво от това,че е адвокатин??!!!В случая определящото е,че е бандюга и би трябвало да има адекватна реакция по НПК относно мярката.Това е...Така че...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно