Прокуратура иззе още половин милион лева
Нови трима задържани по делото срещу Арабаджиеви
Главният прокурор увери, че са предприети всички необходими действия по реда за международната правна помощ за установяване на местонахождението на хотелиерите Маринела и Ветко
Нови трима задържани по делото срещу Арабаджиеви

Нови три лица са задържани по делото срещу хотелиерската фамилия Арабаджиеви, иззети са и още 500 000 лв., съхранявани в пликове, съобщиха от Специализираната прокуратура.

"В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г., в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия. При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура", уточняват от държавното обвинение.

Процесуално-следствените действи, по неотложност, са възложени на ОДМВР-Бургас.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод "Кристал" в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипа, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив, съобщават още от прокуратурата.

Във връзка с казаното от адвоката на Вълчо Арабаджиев, че родителите му ще се върнат доброволно в България, главният прокурор Сотир Цацаров коментира: "Ние не сме пощенска станция, която да получава потвърждения. Прокуратурата действа по реда на НПК и не приема изявления, казани пред микрофони". Главният прокурор увери, че са предприети всички необходими действия по реда за международната правна помощ за установяване на местонахождението на Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
хер Шайзе
|
нерегистриран
13 септември 2018, 12:59
0
0
От кога е незаконно да си возиш парите в джип?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно