Обява в интернет за старши инспектор в КПКОНПИ показва
Борим корупцията с брутна заплата от 510 лв.
Посоченото възнаграждение е крайно недостатъчно при условие, че средната нетна работна заплата в страната от 859 лв. е с 27% по-ниска от необходимото, по изчисления на КНСБ, гласят коментари в социалните мрежи
Борим корупцията с брутна заплата от 510 лв.

КПКОНПИ търси старши инспектор срещу 510 лв. брутна заплата, снимка:Фейсбук

С брутна месечна заплата от 510 лв. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) изкушава юристи с магистърска степен за длъжността "старши инспектор". Обявата в jobs.bg, показана в социалните мрежи, предизвика бурни реакции и дебати.

Посочената брутна заплата е крайно недостатъчна при условие, че средната нетна работна заплата в страната от 859 лв. е с 27% по-ниска от необходимото, по изчисления на КНСБ. С брутно месечно възнаграждение от 510 лв. старшият инспектор от КПКОНПИ много трудно би останал лоялен към държавата в битката й с корумпираните. И много лесно може да бъде "пробит", особено когато разследваните за корупция разполагат с милиони в кеш в кутии за обувки, предава Канал 3.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
|
нерегистриран
12 септември 2018, 09:09
8
0
Явно идеята е, който постъпва там да не разчита на заплата. Иначе при новите цени на градския транспорт и при една такава заплата ще му е много по рентабилно изобщо да не почва работа.

България вече е в галопираща инфлация! Последен стадий преди хиперинфлация и Виденова зима! Тази зима ще е поредната икономическа катастрофа на България!
3
Тия са на процент
|
нерегистриран
11 септември 2018, 19:45
11
-2
Комисионери. Послушковци. Ако се стараят и не са твърде умни - ще получават четири пъти повече като бонуси и разни допълнителности.
2
бай финанс
|
нерегистриран
11 септември 2018, 16:28
11
0
До коментар [#1] от "ДС":
не се притеснявайте , от нова година ще им вдигнат заплатите.....от сега на конкурси за там е ясно , кой ще е спечелелия
....ще вдигнем заплатата с 34лв и 72 ст.- ха,ха,ха.....
1
ДС
|
нерегистриран
11 септември 2018, 15:27
14
-2
не се притеснявайте , от нова година ще им вдигнат заплатите.....от сега на конкурси за там е ясно , кой ще е спечелелия
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно