До 23 юли 2018 г.
Срокът за предварително проучване на магистрати, желаещи преместване в СГС и СпНС, е удължен
Комисията за натовареност към Съдийската колегия стартира процедурата с цел увеличаване на щатната численост в двете натоварени съдебни инстанции
Срокът за предварително проучване на магистрати, желаещи преместване в СГС и СпНС, е удължен

Срокът за предварително проучване на магистратите, желаещи да се преместят по чл. 194, ал. 1 от Закона за съдебната власт в Софийския градски съд (Гражданско отделение и Търговско отделение), както и в Специализирания наказателен съд, е продължен до 23.07.2018 г. Комисия "Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" към Съдийската колегия на ВСС взе решение за това на проведеното на 16.07.2018 г. заседание. С него се удължава срокът във връзка с решенията по протокол № 21/11.07.2018 г., т. 2 и т. 3, съобщиха от ВСС.

КСКНСС – СК прилага тази процедура с цел увеличаване на щатната численост за длъжностите "съдия" в СГС и СпНС, във връзка с високата натовареност на магистратите в двете съдилища, наред с предприетите мерки за увеличаване на щатната численост чрез разкриване на нови щатни длъжности "съдия" в тези съдилища. 

СГС разглежда 40% от делата, подсъдни на всички окръжни съдилища, като за 2017 г. са разгледани общо 44 970 броя дела, от които 37 942 броя са граждански и търговски дела. Общо натовареността на съда е повече от 2,5 пъти над средната за страната.

Средната натовареност на един съдия в Специализирания наказателен съд по брой наказателни от общ характер дела е 1,44 броя месечно, при средно за страната 1,1 броя дела. Съответно месечната натовареност на един съдия е 31,14 броя дела за разглеждане.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
|
нерегистриран
17 юли 2018, 22:22
2
-2
5, бъркате ми в здравето, комформисти такива, защото съществуването ви развращава.
Изобщо не очаквам да ме разбереш, точно защото си такъв, какъвто си.
И, за жалост, ти и такивато като теб сте критичната маса.
Самодоволни и самодостатъчни, не може и за миг да допуснете, че има различни от вас, защото целия цирк му отива да е в кафяво.
Кафяви, искрено кафяви сте и ненаситни, арогантно !
6
до някои от предходните
|
нерегистриран
17 юли 2018, 18:43
5
-2
Тежи,че има конкурси за вход в съдебната система!Да,до някъде са уродливи,но това е от родния ни манталитет!А,не е ли извратено,когато преди конкурсното начало на централно ниво,всичко зависеше от местния феодал!Не се ли избираха чедата на партийни активисти,или по друга линия с местния председател на съда!Да не би защото,с конкурсното начало се намаляват до много голяма степен местната зависимост,много често в малкия град,един е задължен на друг!А,като зависят от феодалните боляри,защо ли по съдилищата са уредени често близки по родствена линия,по сватовство,по интереси и т.н.Тези злобни коментари според мен не са писани от тази,която подозирате!Едва ли е тя,т.к.открито си споделя болката от това,че не в окръжния съд!Това е някоя,която е просто злобно и завистливо човече,чийто начин на живот е да създава интриги поради вродената си природа!Такива лицемери действат подмолно и хитро!Сдържат временно завистта и злобата си докато не намерят подходящ начин да я излеят,така,не обвинявам дайте невинни!Както е известно,"Пази се от хора,които мълчат"или "Пази се от куче,което не лае"!Злобата е най-големия комплекс на завистливо човек!
5
до 4
|
нерегистриран
17 юли 2018, 14:58
6
-2
Тебе,какво те бърка тази размяна!Имаше преди време и други размени по този ред,например Девня -Варна!Като има такъв ред и някой се е възползвал от правото си,че коя сте вие,че да давате мнението си!От коментара Ви лъха на неистова злоба и завист!Явно сте от тези хора,свикнали цял живот да получавате привилегии!Излезте от малкия град и работете за известно време в голям град,за да може даси сверите часовника,че май живеете в някакво друго измерение!Където заради поста Ви,всички простосмъртни от малкия град Ви се подмазват,т.к.биха имали полза от вашия властови пост!Иначе и добър ден няма да кажат!Не се вземайте толкова на серизно,че е смешно!
4
|
нерегистриран
17 юли 2018, 14:18
4
-6
Не се тревожи, благородний, за мен/нас - завистниците !
Проблемът е принципен: Това е поредно изнасилване/ извращаване на т.нар.конкурсно начало.
Проблемът, в частност, на госпожин не е, че е от Шумен, а че е откровено некомпетентен; по същия - грешен в същността си, начин влезе в съдебната система, и по същия - извратен, начин КАРИЕРНО ИЗРАСТНА !
Та така мисля аз.
Зная, че достатъчно си се харесвате и си вярвате, но за мен е важно да ви напомня, че Слънцето не изгрява,за да ви види.
3
До 1
|
нерегистриран
17 юли 2018, 12:33
6
-2
Личи си, че си някоя завистница от Разград!Този коментар по съдържание и начин на изразяване много прилича на друг, постван пред много време в този сайт, когато последният беше свързан с един олигархичен кръг на ПРок...и от Разград! Това го използвахте освен за гнусни измислени, пропити със злоба и пошлост анонимни коментари срещу неудобни за вас магистрати, но сега понеже не можете поради смяна на собственика на сайта, пишете само анонимки, отново със същия завистлив и жалък, присъщ на дребни завистливи и злобни душици, пасквил. Толкова сте злобни, че чак сте отвратителни! Защо толкова ви дразни тази размяна, защото не е вашия кандидат от Разград, за когото сте лобирали, нали?! Не виждате ли, че в Окръжна прокуратурата в Разград са масово хора от Русе, а не от Разград, но там няма такава злоба! Явно в местния феодален съд и стените са пропити със злоба! А, се досещаме откъде се разпалват долните интриги и настройване срещу колегите - дали не е от една недалечна до окръжния съд сграда, например?! Толкова сте предвидими в злобата си, че въобще не сме изненадани! Даже се чудехме в кой местно известно вестниче или сайтче ще напишете някоя злобна анонимка! Притесняваме се за вас, от толкова злоба ще се разболеете!
2
|
нерегистриран
17 юли 2018, 10:51
4
-8
Кой ми е сложил минусите, че не разбрах ?!?
Вероятно разпозналите се и благодетелите им.
Ода за посредствеността - госпожиния, и папагалстването - госпожицата !
Е, точно с такива капацитети - титани на правната мисъл, правосъдието ще си остане блян.
Няма място за удивителна, защото отчаянието ми от нашата родна действителност е пълно.
1
|
нерегистриран
17 юли 2018, 07:51
15
-12
Да ви имам заявките за конкурсно начало, да ви имам и конкурсите !
Това ли е предвидимост на кариерите и израстването !?!
Като гледам конкурсния изход, който осъществихте за Бургас и Разград - окръжни съдилища, ми се повдига.
Замяна на гастрольорите - една мобилна госпожица от Русе, обикаля републиката, както и един госпожин от Шумен, през Разград, Бургас, та отново в Разград.
Е, браво !!!
И ще чакаш правосъдие от хора, заети да устройват себе си - квартирно, кариерно, и пр ?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно