Председателят на КПКОНПИ:
Всичко при ареста на Десислава Иванчева е свършено както трябва
Аз като прокурор, ако имах такова дело, щях да бъда убеден, че ще имаме осъдителна присъда и съм убеден, дай Боже, и съдът да мисли по същия начин, коментира Пламен Георгиев
Всичко при ареста на Десислава Иванчева е свършено както трябва

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев, снимка: бТВ

"Всичко при ареста на кмета на "Младост" Десислава Иванчева е свършено както трябва", категоричен е Пламен Георгиев, който е председател на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Той определи като необяснимо чувството, което остана в българското общество за показност на ареста, извършен в центъра на София.

"Законът изисква да се претърси автомобила в присъствието на Иванчева. Сигурен съм, че е било некомфортно за нея, но така всички виждат, че автомобилът не е местен никъде", коментира Георгиев.

На въпрос защо се е наложило Иванчева да седи с белезници през цялото време, той коментира, че при предишна акция на прокуратурата е имало случай, в който задържаното лице се хвърлило на земята в калта, за да се опита да изтрие химическото вещество от ръцете си, с което били белязани парите.

"Не помня друг такъв случай на лице задържано с подкуп в такъв размер, така че би трябвало да действа и като превенция", коментира Георгиев.

"Бях силно изненадан, че има положителни и отрицателни становища за ситуация, когато задържаш човек със 70 хил. евро в ръцете. Уверявам ви, че ако бяхме в една държава на Запад от нас, никой нямаше и да си помисли да каже и дума в защита на този човек", коментира още Георгиев.

На въпрос дали доказателствата срещу Десислава Иванчева ще издържат в съда, Георгиев каза, че като прокурор е сигурен, че могат да доведат до осъдителна присъда.

"Аз като прокурор, ако имах такова дело, щях да бъда убеден, че ще имаме осъдителна присъда и съм убеден, дай Боже, и съдът да мисли по същия начин", каза Георгиев пред бТВ.

По повод новосъздадената институция, която представлява, Георгиев коментира, че те се отчитат единствено пред парламента с годишни доклади. До момента са получили над 100 сигнала за корупция. Георгиев уточни, че в правомощията им е и да разследват магистрати, но не каза дали в момента тече подобно разследване.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
22
ххххх
|
нерегистриран
23 април 2018, 15:44
0
0
Дрън - дрън !
19
КОЙ СКРОИ ШАПКАТА ..
|
нерегистриран
23 април 2018, 10:56
6
0
"Този човек, освен че страда от административния произвол и обикаля всички медии, за да се защити и да защити държавата, вместо държавата да го защити, се налага да търпи и други неблагоприятни последствия. Аз съм сигурен, че ще има и други неблагоприятни последствия", коментира Гешев, но не каза какво има предвид. Пламене, пази се от Гешев, този ти е скроил шапката. Kласическа ундорма.
18
Предумисъл – решението за умишлено престъпление е взето в спокойно състояние, обмислено е предварително.
|
нерегистриран
23 април 2018, 10:40
5
0
До коментар [#17] от "нерегистриран":
Като се види как са се активизирали троловете веднага става ясно, че не всички пари са били за лични нужди на фризьорката, а е отчитала по-голямата част от тях.

Една разпечатка на телефонните й разговори за последните 6 месеца ще изкара наяве някои много интересни събеседници и другарчета-закрилници!

Самият бизнесмен Александър Ваклин призна пред Би Ти Ви, че процедурата е била блокирана от Десислава Иванчева, като той първо потърсил "хора, които я познават", а след това разбрал, че "всичко е за пари" и е предложил, обещал и дал подкуп на длъжностно лице....Ваклин призна пред Би Ти Ви, че е решил да осъществи от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а във вр. с чл. 304 ал. 1 от НК, като той първо e потърсил "хора, които я познават", тоест първо е искал да си реши проблема с "връзки", а след това разбрал, че "всичко е за пари" – Ваклин сам си призна пред Би Ти Ви за предварително обмисленото от него и взето решение, за осъществяване на престъпление. В крайна сметка всичко e за пари, нали Ваклин?
17
|
нерегистриран
23 април 2018, 09:37
2
-3
Като се види как са се активизирали троловете веднага става ясно, че не всички пари са били за лични нужди на фризьорката, а е отчитала по-голямата част от тях.

Една разпечатка на телефонните й разговори за последните 6 месеца ще изкара наяве някои много интересни събеседници и другарчета-закрилници!
14
|
нерегистриран
22 април 2018, 07:16
15
0
Защо шеф на институция, която няма право да арестува коментира дали един арест е бил законен или не?
13
Re:
|
нерегистриран
21 април 2018, 21:25
6
0
До коментар [#3] от "Всичко е свършено както трябва!":
Ма разбира се, иска ли питане? Мишо Бирата няма да го пипаме.

То и за слепите и глухите стана ясно какво сътворихте. Сега вече преминавате леко и постепенно в ... оправдателен режим! Сефте.

Защо ли мисля, че този филм го гледаме последните 30 години до втръсване. Със същите сценаристи, режисьори и актьори. Отврат!

Георгиев каза, че като прокурор е сигурен, че могат да доведат до осъдителна присъда. А аз съм сигурна, че цялото реалити наречено "борба с корупцията", което с родилни мъки, неволи и тегоби достигна до Еверест на корупцията ще завърши с осъдителна в Страсбург! Причините са всеизвестни.

И най-лошото във всичко е поръчителството - да отстреляме не само бизнес конкуренцията на нашите корумпета, ами и онези които им пречат - като "корумпета"! Показно. Демонстративно. Пред всички. Та да видат те! Бе зоглед на средствата и методите. Законни или произволни.
Не само е свършено, то е доказано. Доказано!

Другата седмица ще гледаме Live - Комедия от грешки. Специализирана, иска ли питане, понеже досега бяха само обикновени.
12
Johny
|
нерегистриран
21 април 2018, 17:17
1
-1
Thanks for sharing this useful information! http://www.buymaleenhancement.com/best-male-enhancement-pills/
11
|
нерегистриран
21 април 2018, 15:11
15
-1
Осъдена или не, със сигурност в Страсбург ще определят държавата ни да плати обезщетение, а тези висши администратори няма да понесат лична отговорност за необмислените си изказвания, а ще плащаме ние - данъкоплатците. А защо не тръшнат и някои от Голямата община за некадърните ремонти все от едни и същи ”наши” фирми.
10
Какво е новото име на "Правен свят", придобит от #КОЙ?
|
нерегистриран
21 април 2018, 14:33
15
-2
До коментар [#9] от "ПС":
Правен свят - Пламен свят


A. Неправен свят
B. Безправен свят
C. Подправен свят
D. Антиправен свят
9
ПС
|
нерегистриран
21 април 2018, 14:09
15
-1
Правен свят - Пламен свят
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно