Георги Чолаков командирова двама административни съдии от Сливен и Ямбол в Административен съд – Бургас

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков издаде заповед двама съдии от Административен съд – Сливен и Административен съд – Ямбол да бъдат командировани от 16 април т.г. в подкрепа на работата на Административен съд – Бургас. По този начин ще се намали свръхнатовареността и ще се съкратят сроковете за разглеждане на делата в морския град.

Чрез мярката ще се укрепи и капацитетът на Административния съд в Бургас през активния туристически сезон, когато се очаква натовареността да бъде по-висока.

Административен съд – Бургас е един от най-високо натоварените в страната. Общо свършените за м.г. дела е бил 3364 броя. Действителната натовареност на всеки съдия е почти 22 дела месечно.

В края на март и във ВАС бяха предприети мерки за рязко съкращаване на сроковете за разглеждане и решаване на над 300 дела за уволнения на държавни служители, полицаи и военни, дела за статут на бежанци, както и дела за отчуждавания на имоти или части от имоти по Закона за държавната собственост. Те трябва да бъдат насрочени и приключени в срок до 30 юни т.г., като първоначално голяма част от тях са били определени за разглеждане за средата на 2019 г.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно