По искане на главния прокурор
Пловдивският окръжен съд прекрати сдружение с нестопанска цел "Асоциация Бату платформ" .
Фондацията незаконно е финансирала политическа партия ДОСТ
Пловдивският окръжен съд прекрати сдружение с нестопанска цел

С решение от 13 март 2018 г. Пловдивският окръжен съд уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров и прекрати сдружение с нестопанска цел "Асоциация Бату платформ", съобщават от обвинението.

На 20 октомври 2017г. главният прокурор внесе в Окръжен съд – Пловдив  искова молба за прекратяване на Сдружение с нестопанска цел "Асоциация Бату платформ", чрез която незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ, заради извършване на дейност, която противоречи на Конституцията, на законите и на добрите нрави.

Според главния прокурор дейността на Сдружение  "Асоциация Бату платформ" гр. Кърджали е несъответна на императивната забрана в чл. 168 ал.1 от Изборния кодекс, тъй като чрез нея е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическа партия ДОСТ с анонимно дарени средства  в размер на 100 000 евро с неустановен произход, което е нарушение на чл. 162 ал.1 от Изборния кодекс. Тази дейност отговаря и на признаците от обективна страна на престъпния състав на чл. 167 от Наказателния кодекс. Получаването на парични средства от анонимен източник от чужда държава и разходването им с цел агитация и склоняване на български граждани да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия е нарушение на чл. 12 ал.2 от Конституцията на Република България.

Решението е неприсъствено, не подлежи на обжалване и е влязло в законна сила на 13.03.2018 г.

  

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Vanko
|
нерегистриран
16 март 2018, 15:42
2
0
Там у този съд ,каквато свирка поиска главния на такава му свирят ,че и за партер доброволно питат !
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно