Борбата с корупцията в лечебните заведения и механизмите за разследване на полицаи – сред акцентите на срещите на главния прокурор в Словения
Сотир Цацаров и Драго Шкета подписаха Меморандум за сътрудничество между държавните обвинения на двете страни
Борбата с корупцията в лечебните заведения и механизмите за разследване на полицаи – сред акцентите на срещите на главния прокурор в Словения

Главните прокурори на Словения и България – Драго Шкета и Сотир Цацаров, снимка: ПРБ

Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на Република България и Република Словения e подписан в Любляна от ръководителите на институциите в двете държави Сотир Цацаров и Драго Шкета, съобщиха от прокуратурата. Основен акцент в разговорите са били противодействието на тероризма и борбата с корупцията.

Поради сходните законодателни рамки, обсъдени са били компетентностите и начините на взаимодействие между специализираните прокуратури в двете държави. Противодействието на корупцията в лечебните заведения и начините на разследване на служители, изпълняващи полицейски функции, също са били сред дискутираните теми между прокурорите от двете държави.

Цацаров е на двудневно официално посещение в Република Словения. Той е придружаван от заместника си Ася Петрова и от завеждащия отдел "Международен" във ВКП Цветомир Йосифов.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Без ефективен надзор и ограничения, властта неизбежно води до корупция. Коренът на този проблем е системата.
|
нерегистриран
14 март 2018, 10:52
3
0
Аз искам или по-малко корупция, или повече шанс да участвам в нея. — Ашли Брилиант.
„Извърших престъплението [прием на подкупи], защото моралът на обществото не е добър. Хванаха ме, това е лошият ми късмет“ – Ли Гуоуей (Li Guowei), бивш директор на Администрация магистрали на гр. Ганджоу (Ganzhou), провинция Джянгши (Jiangxi).

2
Удивително е
|
нерегистриран
14 март 2018, 10:43
0
0
как разхождането на гащи по разни държавици ще помогне за борбата с корупцията.Ха дано.
1
Цацароff, винаги може и ОЩЕ! Евроатлантизъм!
|
нерегистриран
13 март 2018, 21:09
2
-4
Вземай пример от Светлин Михайлов и разбира се от красивата министърка на вътрешните работи на Словения Катерина Кресал, която е подала оставка след участие в оргия, смъркане на кокаин и заради корупционни схеми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно