Президентът свиква консултативния съвет заради енергийната сигурност на страната
Президентът свиква консултативния съвет заради енергийната сигурност на страната

Румен Радев при посещението си в 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив, снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще свика консултативния съвет, на който ще бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната. Това обяви самият той при посещението си в 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив, цитиран от в-к "24 часа".

Според президента ЧЕЗ продължава да бъде актуална тема и правителството дължи на народа отговори на въпроса - каква е схемата на финансиране и по какъв начин сделката е получила политическа подкрепа. "Всички знаем, че без такава няма как подобна фирма да получи огромна ангажираност от банки. Докато не е ясен въпросът за схемата на финансиране, няма как да сме наясно и с това, под каква форма и по какъв начин българското правителство се кани да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова", подчерта Румен Радев.

Според него трябва да бъде получен отговор на въпроса - кой води преговорите от името на българската държава и от името на г-жа Върбакова. По тази причина смята, че е основателно да свика консултативен съвет за енергийна сигурност през втората половина на април.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
13 март 2018, 13:12
1
0
А няма ли да се постави въпросът дали да построим АЕЦ-Белене за Гинка. Че ЧЕЗ май нещо размислиха. И на жената ще и остане излишен целия капитал на фирмата от 50 000лева - тамън с него може да приватизира АЕЦ-Белене, за чието построяване българският народ ще натрупа 20 милиарда дълг към чужда банка (без лихвите).

Ще строим АЕЦ
Ще строим АЕЦ за Гинка,
След раздялата с ЧЕЗ,
тя спокойно да си спинка.

Ще строим АЕЦ,
Ще строим АЕЦ за Гинка,
но дали тя ще е собственик,
или ще е на Съселинка.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно