Почитател на H&M
Шест месеца затвор за кражба на две якета по 90 лв.
Осъденият първо пробвал да открадне дамска, а няколко дни по-късно и мъжка връхна дреха
Шест месеца затвор за кражба на две якета по 90 лв.

По споразумение между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия М.З. съдът е определил наказание от шест месеца "Лишаване от свобода" при "общ" режим на изтърпяване за извършено от него престъпление по чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

На 10.12.2017 г. подсъдимият З. отишъл в търговски център "Ларго мол". Около 18 ч. той влязъл в магазин H&M, откъдето направил опит да открадне дамско яке на стойност деветдесет лева. Деянието му останало недовършено поради задействана алармена система.

Пет дни по-късно, от същия магазин, той успял да отнеме мъжко зимно яке на цена от деветдесет лева, но бил задържан от органите на полицията.

Подсъдимият М.З. се е признал за виновен за извършените от него деяния, като освен наложеното му ефективно наказание той ще заплати и разноските по делото в размер на 63,48 лева.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
Нормално
|
нерегистриран
23 януари 2018, 12:52
1
0
Не дрънкайте без да знаете фактите. Ясно е, че има повторност или рецидив. Пълно е със серийни крадци, които не се спират. Има ли необран по няколко пъти човек в страната?! И законът е пълен с режими за смекчаване на наказателната отговорност, но... такъв е законът.
3
|
нерегистриран
23 януари 2018, 11:10
0
-1
I.Въпреки, че за дела по ЗОДОВ Закона е бил променен след 2008г., й бе създаден чл. 9а, съгласно който за отхвърлен иск се дължи проста държавна такса в размер, определен с тарифата, приета от Министерския съвет,иначе пропорционалната ДТ се превръщат в непреодолимо препятствие на право за достъп до правосъдие .
публичния изпълнител при НАП Враца,чрез самоуправство по изпълнително дело№58/2010г. събира принудително 2700лв. представляващи 4%ДТ в полза на окръжните съдилищата Враца ,Видин и Монтана, заради отхвърлени наши искове по ЗОДОВ Въпреки ,че законодателя още преди три години е променил ЗОДОВ .
II.САМОУПРАВСТВОТО се състои в това,ЧЕ пропорционалната такса е събрана през 2010г.принудително в нарушение на закона,й без съдебен контрол по АПК , ПО ВЕЧЕ НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН ЗАКОН, й в противоречие с действащия закон ,й при наложен от държавата след 2008г. мораториум върху тези ДТ,.Породи което вземането осъществено през 2010г. не е кореспондирало с действащия закон в Република България , ,обстоятелство, което не се нуждае от доказване.,НО УКРИВАНО ДО СЕГА ОТНАП ОФИС ВРАЦА, ТД НА НАП В.ТЪРНОВО,ЦУ НА НАП, които за да не върнат парите ни,отговарят с писмо №94-00-65 # 3/ от 18.01.2018г.,че няма извършено нарушение на закона през 2010г.,тоест противоречат на закона /изм. ДВ бр. 43/2008 г./ ,ПРИКРИВАНО ДО СЕГА ОТ ПРОКУРАТУРАТА НА РБ.

2
|
нерегистриран
23 януари 2018, 10:07
1
0
А на търновското гаменче, дето е с мама и тати, дадоха кажи-речи същото за умишлено убийство по особено жесток начин и по хулигански подбуди.

Излиза, че в Задунайската олигархия две якета са колкото един човешкия живот!
1
|
нерегистриран
23 януари 2018, 06:53
1
-1
А за убийство на пътя-условни присъди.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно