Възмездие
Задържаха още един от осъдените за грабежа на семейство Анчови
На свобода продължава да е Димитър Николов - Бомбата, който вероятно се намира в Сърбия
Задържаха още един от осъдените за грабежа на семейство Анчови

Веско Анчов и съпругата му Марина, снимка: в-к 24 часа

Макар и със закъснение, възмездие застигна един от участниците в извършването на едно от най-широко коментираните престъпления у нас в последните десетилетия, станало повод и за множество обвинения между институциите - сагата със семейство "Анчови"

Софийска градска прокуратура (СГП) съобщи, че на територията на Гърция е задържан един от осъдените през 2016 година за грабежа на семейство Анчови - Петър Стоянов. Арестът на Стоянов е бил извършен на 15 януари 2018 г., който е бил с издадена Европейска заповед за арест за изтърпяване на наказание от 10 години "лишаване от свобода".

Наказанието му е наложено от Върховен касационен съд във връзка с извършен от него в съучастие с още пет лица грабеж в дома на семейство Анчови в село Чепинци на 31 януари 1998 година.

Присъдата по отношение на Стоянов е изпратена за изпълнение по компетентност на СГП. От влизане на присъдата в сила на 18 април 2016г., Стоянов е бил неизвестност, припомнят от държавното обвинение. При задържането му от гръцките власти е установено, че той ползва чужда самоличност и е направил неуспешен опит да премине на територията на Италия. Предстои предаване на лицето на българските власти.

От съучастниците му все още е на свобода Димитър Николов, по прякор Бомбата, за които е постъпила информация, че се намира на територията на Сърбия и са предприети действия по връщането му в страната за изтърпяване на наказанието.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно