Напомняне от НАП:
5-процентната отстъпка от данъците ще може да се ползва до края на месец януари
Данъчните очакват, че не по-малко от 40% от декларациите от граждани тази година ще бъдат дадени онлайн
5-процентната отстъпка от данъците ще може да се ползва до края на месец януари

Обработката на данните от вече подадените декларации може да бъде забавена, защото в момента извършване годишното приключване до 8- ми януари, но това не засяга възможността за подаване на данъчни декларации и използването на електронни услуги. Може да отнеме малко повече време връщането на обработената информация. Това каза говорителят на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров в интервю за БНР.

Ползването на 5% отстъпка става с плащането на данъка до края на месец януари тази година. Това е една от съществените промени, каза той и добави: Както тази отстъпка, така и всеки вид данъчно облекчение може да се ползва при положение, че няма неплатен стар дълг. Затова нашият съвет към всеки, който иска да ползва 5-проценто намаление, преди да подаде данъчната си декларация, да провери данъчната си сметка и да види дали старо задължение и да го плати.

Над половин милион българи имат персонален идентификационен код: Очакваме, че не по-малко от 40% от данъчните декларации от граждани тази година ще бъдат дадени онлайн.

От тази година ще имаме услуга справка за хонорари: Тази година, фирмте се задължени по-рано, до средата на март да подадат тази информация в НАП, което ще ни позволи да осигурим онлайн достъп на всяко физическо лице да види какъв доход са получили, което ще ги улесни при попълването на данъчната декларация, обясни Бъчваров. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно