Мнозинството в парламента реши:
Няма да изслушват финансовия министър дали е имало натиск от страна на НАП върху магистрати
Искането на левицата бе Горанов да осветли повече темата за доклада от бюрото в Бургас
Няма да изслушват финансовия министър дали е имало натиск от страна на НАП върху магистрати

Народните представители отхвърлиха искането на ПГ на левицата за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов относно съмнения за натиск на Националната агенция по приходите (НАП) върху съдии, адвокати и счетоводители.

"Всеки има право да е недоволен от едно или друго решение на съда, но има начин, по който те да се оспорват на по-горната инстанция", коментира заместник- председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. По думите му НАП "не трябва да се използва за средство за репресии над инакомислещите и тези, които упражняват свободни професии".

Миналата седмица в декларация от парламентарната трибуна от левицата изнесоха информация за доклад от НАП-Бургас до Централното управление на Агенцията, в който се предлага да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатските дружества, за които има информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки - запечатване на обект, а също така и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните семейства.

За периода 11 август - 31 октомври 2017 г. на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени общо 39 броя проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас, цитираха от БСП отговор от НАП на тяхно запитване.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно