Обновена  13 сеп 07:40
Съдът официализира фалита на ЦСКА

Софийският градски съд (СГС) очаквано обяви в несъстоятелност затъналия в над 23 млн. лв. задължения ПФК ЦСКА АД. Решението е взето на 9 септември и подлежи на незабавно изпълнение. В мотивите си съдия Мария Райкинска посочва, че са били предложени два оздравителни плана за дружеството, но и по двата не са внесени в постановения срок поправките, изискани от съда, заради което те съответно не са приети.

СГС нареди дейността на клуба и правомощията на органите му да бъдат незабавно прекратени. Това означава, че ЦСКА трябва да преустанови и членството си в БФС. Върху имуществото на клуба е обявена възбрана и запор, като предстои да се състави списък с активите на дружеството, включително и емблемата на ЦСКА. След това тези активи ще бъдат разпродадени на търг.

Решението на СГС подлежи на незабавно изпълнение, но може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд (САС) в 7-дневен срок от вписването му в търговския регистър.

"Всичко приключи с прекратяването на концесията за стадион "Българска армия". Ако това не бе станало, можеше да се започне оздравителна програма. "ЦСКА-София" и "ЦСКА 1948" са нови дружества. Другото остава в миналото. То не принадлежи на тези клубове. Документацията на ЦСКА отива в Държавния архив и НОИ", заяви пред "Спортал" синдикът на ЦСКА Дора Милева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно