Обновена  12 мар 08:30
Швеция дава Германия на съд заради бежанците

Швеция смята да се обърне към Европейския съд по правата на човека и да заведе дело срещу Германия, съобщава британският вестник "Експрес". Северната държава е възмутена от факта,че друга членка на Евросъюза нарушава конвенцията,според която мигрантите се връщат там, където първоначално са регистрирани.
Стокхолм твърди,че Германия отказва да участва в това начинание и заради това ще се обърне към Съда по правата на човека. Швеция се смята за особено потърпевша от политиката на Меркел за отворени врати към бежанците. Близо милион бежанци са пристигнали в Германия, но повечето след това са се насочили към Скандинавия.

Шведският министър на имиграцията Морган Джонсън твърди:"Не приемането обратно на бежанци, които най-напред са регистрирани в Германия, нарушава конвенцията от Дъблин.И ако те/германците/ продължават да се придържат към тази политика, ние нямаме друг избор, освен да се обърнем към Европейския съд по правата на човека."

Освен това сме се свързали и официално с германското правителство. И смея да кажа,че не сме сами по този въпрос, други страни членки на ЕС също са засегнати от това", допълва Джонсън.
Вчера Швеция предупреди официално гражданите си да се пазят, защото бежанците започнали да опипват и десетгодишни момиченца

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно