Украйна разпространи разговор между сепаратисти за сваления самолет
Не е трябвало да летят, сега се води война, казва мъжки глас, който се предполага, че е на водач на проруските сепаратисти. Най-вероятно малайзиският самолет е свален с ракета, а на борда му е имало 298 души
Украйна разпространи разговор между сепаратисти за сваления самолет

Снимка BGNES/EPA

Украйна разпространи прихванати телефонни разговори, за които се твърди, че се водят между служители на руското военно разузнаване и сепаратисти, като участниците в тях признават, че са свалили пътническия самолет на "Malaysia Airlines", в който загинаха 298 души.

Самолетът се разби в четвъртък в Източна Украйна и основната версия е, че е бил свален с ракета земя-въздух, а украинските власти и проруските сепаратисти си прехвърлят вината за трагедията.

От авиокомпанията съобщиха, че на борда на самолета Боинг 777, който е летял по маршрут от Амстердам за Куала Лумпур, е имало 280 възрастни, три деца и 15 души екипаж. Две от децата са граждани на Малайзия, едно - на Индонезия. Най много са жертвите от Холандия - 154, 27 пътници са били австралийци, 23 малайзийци, включително 15-членният екипаж, 11 индонезийци, шестима англичани, четирима германци, четирима белгийци, трима филипинци и един канадец. Част от пътниците са били лекари, които са отивали на международен симпозиум, посветен на борбата със СПИН.

Разговорът, за който се твърди, че се води между проруски сепаратисти и руски офицери, бе разпространен в сайта на "New York Times". Според украинската страна, на записите се чува глас, който е на сепаратиста Игор Безлер, по прякор Бес. Той докладва на водещия командир - полковника от Главно разузнавателно управление на Генералния щаб на Руската армия Василий Геранин: "Току-що ударихме самолет. Групата "Минера". Падна до Енакиево".

Следва оглед на останките, при който сепаратистите установяват, че става дума за пътнически самолет. В разговор между мъже, които се обръщат един към друг  с "Майор" и "Грък", единият обяснява, че самолетът се е пръснал на парчета във въздуха, а отломки от него са падали в дворовете на къщите в района на мина Петропавловск. Сепаратистите узнават при огледа, че на борда изобщо не е имало въоръжение, а "само цивилни предмети, медицински неща, дрехи, тоалетна хартия".

"За онзи самолет, свален в района на Снежное-Торез... Оказа се, че е пътнически. Падна в района на Грабово. Там е море от трупове. Жени, деца... Сега казаците оглеждат всичко там", докладва един от войниците.

На въпрос какво прави малайзийски пътнически самолет на украинска територия, мъж, за който се твърди, че е донският водач Николай Козицин отговаря: "Значи са превозвали шпиони, не знам... Какво по дяволите ще летят, сега се води война".

Автентичността на разпространения разговор не е потвърдена и до момента двете страни в украинския конфликт се обвиняват взаимно за свалянето на самолета.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
ТЪПОТИЯ
|
нерегистриран
20 юли 2014, 10:43
2
-1
След като на десетки места в нета може да се прочете и види, че тази компилация от аудио записи е била направена на 16 юни (ден преди катастрофата)... Просто ме задължихте да дефинирам поста си под антрефилето Ви с... ТЪПОТИЯ
1
Ало ...Жълт Труд Редакцията..
|
нерегистриран
18 юли 2014, 16:40
4
-2
''който се предполага, че е на водач на проруските сепаратисти.''

По какво съдим ,че самолета е свален от Пропуски сепаратисти бе другари пропагандатори на тезите на ЕС и барашко хм ?
По какво ? Аре у лево ако обичате над Украйна и децата знаят ,че е пратена армията и и изтребителите им да тряпят мирно население.А ако предположим с същият успех като вас ,че украинците са си го свалили ?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно