За добрата си работа
Магистрати отличени с наградата "Джовани Фалконе"
Магистрати отличени с наградата

Районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска с посланика на Италия Марко Контичели (вляво) и кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов

Редица магистрати от цялата страна бяха отличени за работата си с наградата "Джовани Фалконе" в тазгодишния конкурс "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж", организиран от Съвета по наркотични вещества към Община Благоевград. Конкурсът се провежда за пета поредна година. На официалната церемония присъстваха посланикът на Италия у нас Марко Контичели, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на ОС-Благоевград  Катя Бельова, шефът на Комисията по конфискация Пламен Георгиев и други.

Първа награда бе връчена на районния прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска за ефективната й екипна работа с румънския си колега Адриан Глуга при борбата с трафика на хора и наркотици.

Отличени бяха и трима прокурори от Апелативна прокуратура-Варна – Стефка Якимова, Димитър Кайряков и Йорданка Хрисотва, за работата им по знаково дело, в което обвиняеми са били трима общински съветници.

Награди за добра работа получиха още магистратите Васил Малинов и Недялка Попова от ОП-Пазарджик, съдиите Таня Митова, Емил Томов и Владимир Йорданов от ВКС, Евдокия Кемалова от АС-Пловдив, Лидия Крумова (ОС-Враца), Велизар Бойчев (РС-Русе), Красимира Стоянова (ОС-Стара Загора), Боряна Димитрова – председател на ОС-Бургас, заместниците й Петя Петрова и Светлин Иванов, Яна Колева – шеф на РС-Бургас и Мария Карагьозова (РС-Гоце Делчев).

Награди бяха раздадени и на служители на МВР.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
10
колега
|
нерегистриран
28 юни 2013, 10:29
2
0
Какво общо имат с борбата с престъпността гражданските съдии от ВКС Таня Митова, Емил Томов и Владимир Йорданов?
9
hk
|
нерегистриран
28 юни 2013, 01:23
2
0
Поздравления за Гергана и останалите наградени колеги. Между другото в Румъния я наградиха преди доста време - година, а може би и повече. Куражлийка е това момиче! Браво!
8
|
нерегистриран
26 юни 2013, 10:27
4
-1
Съдиите нямат връзка с тази награда-отново български истории.не подценявам труда им, но единствената им връзка със съдия следователя Фалконе е в част от наименованието на длъжността. Тук говорим за процес по събиране на доказателства и всичкото ходене по мъките , свързано с него. В България, въпреки законовата постановка, че съдебното следствие е централен стадий ....и т.н,абсолютно не мога да се съглася че съдът се напряга кой знае колко за това, така че достойни съдии има , но може би за др. тип награди!
7
ip man
|
нерегистриран
24 юни 2013, 20:25
3
-1
стига с тази българщина .докато някой от вас си стоят на топло по пижамки тези хора денонощно са тичали по операции и разработки да може поне с малка частица да покажат ,че в тази държава има все още честни магистрати който имат сърце и желание за борба.като толкова сте знаещи и можещи защо не сте на тяхно място там на подиума ааа. но това не става със спане до 9 и да се чудим как да си изхарчим излишъка да се по накиприм.тези хора са се лишили от комфорт,от семейства та си само за да могат да направят нещо за тази скапана родина .дано и вие станете като тях ,а наградата наградата е просто символ идна частица признание
6
борец
|
нерегистриран
24 юни 2013, 19:07
1
-1
Съдът не е борец с престъпността, а олицетворение на справедливостта. Едно време Цветанов награждаваше съдии с пищови за успехи в борбата им с престъпността??? Сега същите тези съдии трябва да съдят него. Как ли ще стане това?
5
съдия
|
нерегистриран
24 юни 2013, 17:09
5
-1
Аз не мога да разбера защо такава награда се дава на съдии. С какво един съдия помага на борбата срещу престъпността (било наркотици,било трафик или нещо друго) ? Като осъжда всеки подсъдим ,независимо дали е виновен или не ? Или като дава по -високи присъди ? Личното ми мнение ,че такава награда може да се връчва на полицаи или прокурори, които са работили упорито ,за да докажат определено престъпление и техния труд е приключил с осъдителна присъда. Но считам, за недопустимо такава награда да се връчва на съдия. Защото съдията трябва да бъде арбитър в спора между държавата и подсъдимия.
4
777
|
нерегистриран
24 юни 2013, 10:17
0
0
Да се наградят пернишки магистрати - идете да видите как рабоят на строителна площадка! П.найденов и Е.Николова са префектни - само от делата срещу Сиси и по убийството на Мирослава ще се видят резултатите от работата им! Поздравления и за тях и за всички, които работиха с тях!
3
До мани, мани...
|
нерегистриран
22 юни 2013, 18:09
0
-2
До коментар [#2] от "мани, мани...": Явно си доста добре запозната с дейността и, щом ти е толкова ясна работата. Излей си душата. Може би е трябвало на теб да я връчат?
2
мани, мани...
|
нерегистриран
22 юни 2013, 17:04
7
-2
Щом на Кюркчийска са дали награда, ясна е стойността й... Миналата година дадоха на всички, които са участвали в дела за наркотици. Измислена работа, важното е да се похарчат "едни пари".
1
112
|
нерегистриран
22 юни 2013, 15:37
4
-4
Дано поне 3-4 от наградените са членове на ССБ, че иначе яко ще завалят критики за нелегитимността на тази награда!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно