Апелативни и спецсъдии номинираха за членове на ВСС Камен Иванов и Калин Калпакчиев
Апелативни и спецсъдии номинираха за членове на ВСС Камен Иванов и Калин Калпакчиев
Съдиите Калин Калпакчиев (вляво) и Камен Иванов (вдясно, Снимка: Надежда Чипева, Dnevnik.bg)

Съдиите Камен Иванов и Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд (САС) са номинирани за членове на Висшия съдебен съвет от Общото събрание на САС, Специализирания наказателен съд и Апелативния спецсъд, което освен това трябва да излъчи и делегати за избора наесен.
Изборът бе проведен измежду трима кандидати, всичките - наказателни съдии в САС - Вера Цветкова, Камен Иванов и Калин Калпакчиев, предложени съответно от зам.-председателя на САС Петя Шишкова, от съдиите Снежана Душкова и от Антоанета Данова. Никой от спецсъдиите не издигна своя кандидатура. При тайното гласуване Камен Иванов получи 39 гласа, Калин Калпакчиев - 38 гласа, а Вера Цветкова - 22 гласа.  
Общо щатният състав на трите съдилища е 84 човека, присъстваха 62. Камен Иванов и Калин Калпакчиев събраха повече от половината гласове от присъстващите и затова те са номинирани. Общото събрание трябва да излъчи и 16 делегати.

Председател на комисията по избора бе председателката на ЦИК Красимира Медарова, а членове бяха Ваня Ангелова и Мая Цонева.
След като тримата бяха номинирани, председателят на комисията подкани колегите си да им задат въпроси. Съдия Ваня Ангелова се пошегува дали може да попита нещо от областта на гражданското право, но само колежката й Нели Куцкова зададе въпрос и към тримата – дали, като членове на ВСС, биха се поддали на натиск от страна на изпълнителната власт за това кой да бъде главен прокурор. Камен Иванов отвърна, че всеки, който го познава, знае, че не би допуснал такова нещо. Вера Цветкова отговори в същия дух. А Калин Калпакчиев заяви, че безспорен приоритет на ВСС е да отстоява независимостта на съдебната власт, че не би допуснал такова нещо, а ако има опити, то следва да им се даде гласност и решителен отпор.
За делегати са избрани Камен Иванов, Калин Калпакчиев, Лада Паунова, Антоанета Данова, Снежана Душкова, Красимир Шекерджиев, Нели Куцкова, Росица Божилова, Валя Рушанова, Елена Каракашева, Людмила Цолова, Любка Андонова, Невена Грозева. След балотаж са избрани Светла Божкова, Даниела Стоянова и Веселин Пенгезов.

 

 

 


 

 

 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
39
още,още
|
нерегистриран
12 юли 2012, 00:23
0
0
И избяга, защото му изтече безкрайният мандат и остана без покровители. Не му предложиха и никаква началническа длъжност, а да стане редови съдия,дори във ВКС, не е работа за него. Той може само да ръководи- някъде от 1991-92г. та чак до напускането си този човек си е все началник, особено популярен сред колежките. Знам ли, може да имат основание, не разбирам от мъже. А иначе Калинчо си е негов продукт, по точно коопродукция със ССБ. Всичко за фронта, всичко за победата!
38
има още за разчистване
|
нерегистриран
11 юли 2012, 16:32
0
0
Стайков беше един нагъл лапач, който пет пари не даваше за САС - важното беше да вървят далаверите му.
Апропо, имаше нахалството в пълно нарушение на закона да лапа от две места. Избяга сам, защото ВСС щеше да го погне.
37
поставете паметник на Калин и на Стайков
|
нерегистриран
11 юли 2012, 16:05
0
0
Предлагам САС да издигнете паметник на Евгени Стайков- дължите му го С повишаването на Калин Калпакчиев директно от СРС в САС, осра пейзажа около себе си тотално, така че и да искате не можете повече да го осерете! Поставете му паметника в коридора на САС и му се кланяйте всеки път, когато минавате покрай него, дребни душички!
36
до "655783"
|
нерегистриран
11 юли 2012, 16:01
1
0
Типично за нагли хора като тези около Мирослава Тодорова- да се кефят от неотшумялото недоволство на колегите си, предизвикано от несправедливото бързо израстване на Калин Калпакчиев- ето това е Мирослава Тодорова и нейното протеже Калин Калпакчиев, на обкръжението им! Нагли, безсрамни и цинични интриганти!
35
"не говорете за Стайков"
|
нерегистриран
11 юли 2012, 15:27
0
0
новото дадзибао е да се говори само за онези, за които е позволено да се говори.
34
не говорете за Стайков
|
нерегистриран
11 юли 2012, 15:21
0
0
Стайков не напусна системата, а беше изхвърлен от Пенгезов, който се хвалеше, че е разбил "схемите" на Стайков. Същият Пенгезов, който яхна САС благодарение точно на Стайков.
33
1n
|
нерегистриран
11 юли 2012, 13:09
0
0
Познавам съдията Евгений Стайков и го уважавам защото имаше много точно човешко отношение към съдиите, които в различно време биваха поставяни в безизходица. Съгласете се, че не е честно някой да бъде мачкан, защото не е подадлив на внушения. А това, че стайков напусна системата повече от 2 години и все още има хора, които съскат срещу него го издига още повече в очите ми.
32
655783
|
нерегистриран
11 юли 2012, 12:58
0
0
Като гледам каква бясна злоба предизвиква Калпакчиев у част от пишещите,много драго ми става. Очевидно е настъпил доста змии по опашките. Аз пък вярвам на колегите му наказателни съдии, които години са работили с него в съда и на двата випуска младши съдии, на които беше преподавател само 2 години. Питайте младите, те са безмилостни.
Успех, момчета!
31
всичко е ясно
|
нерегистриран
11 юли 2012, 12:42
0
0
Е щом в САС го е вкарал "кристалната личност" Евгени Стайков е ясно от кои е бай ти Калпакчиев. Доста самонадеяно е от пъровинстанционен съдия да станеш направо само въззивен и от делата за кражби и пияни шофьори да отскочиш да проверяваш направо присъди за убийства и ОПГ. Щом е толкова умен да ходи да си чете лекции в СУ, но не и на колегите "младши" от НИП, защото като дойдат по съдилищата не можем да ги отучим от странностите, на които са ги свикнали той и другите му келеши от кликата на ССБ - М.Тодорова, Кр.Влахов или "новата звезда" и незнам чий любимец Калоянчо Топалов от СРС. Кофти е комплексари със странни кариери да учат бъдещето на магистратурата. Всъщност борбата им е за "кокала", а не за истинска промяна.
30
до "пак до злобната"
|
нерегистриран
11 юли 2012, 12:12
0
0
Абе, Калинчо, не пиши хвалебствия за себе си във форума- това го можеш, защото си едно голямо леке!Нито си качествен, нито можещ и работещ колега! Но си добре ориентиращо провенциалистче, бързо влезе " под полите " на М. Тодорова и така успя да направиш първия си скок в кариерата- от брачен съдия- наказателен, а след това и шеф на НК ! А че Евгени Стайков предлагаше само "съмнителни личности" в САС- това всички го знаят! То не бяха любовници, то не бяха протежета като Калинчо! Просто Калинчо не е научен на труд- иска да отиде във ВСС, за да си почине! И да не си въобразява М. Тодорова и Нелчето Кучкова, че той там ще си спомня за тях! Ама веднага, на момента ще ги забрави! Защото това е КАЛИНЧО КАЛПАКЧИЕВ!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно