Членовете на ВСС нямали морални качества
Владимира Янева трябва да подаде оставка като председател на СГС, защото изборът й е нелегитимен, смята Маргарита Илиева
Членовете на ВСС нямали морални качества

"Висшият съдебен съвет е провален орган. Неговата поквара е завършена.
Персоналният състав на ВСС очевидно не отговаря на моралните качества, които трябва да имат магистратите. Наблюдава се поредица напълно нелегитимни избори. Изходът от това положение е оставка на Владимира Янева, председател на СГС." Това каза заместник-председателят на Българския хелзинкски комитет Маргарита Илиева пред бТВ.
Според нея големият порок е, че се вземат решения и за прокурори и за съдии общо, трябва да има разделение. "Проблемът е и политизацията на този орган. ВСС е зависим от правителството. Не съм съгласна, че е пречупен гръбнака на правосъдието. Гръбнакът на ВСС е пречупен. Гръбнакът на съдиите не е пречупен. Всеки следващ избор на ВСС е порочен, това трябва да спре сега", допълни Илиева.
 
Никога не съм търсила удобните действия. В един момент поредното кадрово назначение преля чашата, заяви от своя страна съдията във Варненския окръжен съд и един от съоснователите на ГЕРБ Душана Здравкова. Боли ме от това, че има хартиени реформи, каза още тя. Аз съм категорично за нов модел на управление на съдебната система. Моят акт като човек, който си подава оставката, е акт на моята гражданска съвест. Хората разбраха за какво става дума. Имам силна подкрепа от целия неправителствен сектор. Според Здравкова е необходима смяна на конституционния модел. ВСС не е изработил методология за взаимодействие с другите власти.
 

 

 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
27
хахаха
|
нерегистриран
23 юни 2011, 08:20
0
0
И за децата е ясно защо Г. Колен е неудобен на една групичка. По-интересното е, че зад тези организации стоят адвокати с грандиозни интереси във ВАС. Истината обаче винаги излиза наяве и ще лъсне с целия си "блясък". Хахаха
26
до последния
|
нерегистриран
20 юни 2011, 19:00
0
0
Е, това вече е най-голямата лъжа и измишльотина в целия форум.Айде ако обичаш, следващия път преди да се изказваш да вземеш да си попрочетгеш малко по въпроса.По-трагичен ВСС от този просто не е имало, конкурира го само Водечинаровия формат, че и тоя равен нямаше по наглост и безогледност.
25
за морала
|
нерегистриран
16 юни 2011, 19:22
0
0
Нела Куцкова - най- нелигитимния ВСС, в който същата нямаше необходимия стаж, за да е член на ВСС и чудно каква е била причината, или е некомпетентна и не знае, или знае, но е нямала морал, за да си я подаде. Четири години й искаха оставката, но тя си стоя и си кадрува.
24
......
|
нерегистриран
15 юни 2011, 10:48
0
0
Я , тези от Хелзинкския комитет откриха топлата вода.
23
магистрат
|
нерегистриран
14 юни 2011, 23:11
0
0
Дами и Господа от ВСС,вместо да плюете така по довчерашните си колежки или по Съюза на съдиите, който пък нищо не ви е направил, да бяхте седнали и измислили как да обяснявате на нас магистратите и обществото кадровите си решения, така че да не се налага да ви питат за това по медиите седмици наред и да си подават оставките други съдии.И аз членувам в ССБ, но до момента не си спомням Съюза да е направил нещо, с което така да ви е плюл и обиждал, както правите вие във всеки форум, където някой напише нещо критично за вас.Гилдийните организаци са израз на правото на доброволно сдружаване на гражданите, имало ги преди вашият ВСС, ще ги има и след него, защото това, което обединяма хората там не са лобита,интереси и корист.Когато обиждате и плюете по този злобен начин срещу съдии, особено пък от Съюза, не мислете, че това ви извисява по някакъв начин, защото повярвайте, ефектът е точно обратен както в очите на тези стотици членове на ССБ в цялата страна, така и на обществото и медите, които понават от години оплюванте без основание от вас колеги.
22
Мунчо
|
нерегистриран
14 юни 2011, 20:52
0
0
Брей, а бе тези от БХК и по специално Маргарита Илиева взеха да се изказват по всички въпроси касаещи съдебната система. И откъде това самочувствие да са компетентни за всичко, какъв е житейския и юридическия й опит. Аман от съдници и давачи на акъл. Не че не е права, ама я хайде всяка жаба да си знае гьола.
21
до корумпирания ВСС
|
нерегистриран
14 юни 2011, 18:41
0
0
Този корумпиран ВСС да си върви-ако им е останало поне малко достойнство, за което се съмнявам, че някога са го имали, да си подадат оставка! Не може един простак като Георги Шопов, Радка Петрова, баба Светла Данова и т.н. , комунистически отрепки, да си подлагат задниците на властимащите и да ги търпим! Време е да кажем-"СТИГА!"
20
съдия
|
нерегистриран
14 юни 2011, 16:20
0
0
Колеги, съгласен съм с всиччко тук, но кучетата си лаят, а кервана си върви. Всеки един от нас може толкова неща да изпише за абсурдите в системата, които изхабяват нервите ни и ни съсипват физически, но какво от това? На някой от тези, от които зависи развитието ни, да му пука?!
19
мнение
|
нерегистриран
14 юни 2011, 16:18
0
0
Тези двете,които напуснаха ВСС,са много късопаметници.Когато преди 5-6 месеца публично се изразяваше недоволство от този ВСС Захарова публично защитаваше съвета.Ако,те не помнят от ден до пладне,то ние помним.Колеги,разровете се в протоколите да прочетете речите на Захарова в защита на персоналния състав на ВСС.
18
ВСС и ССБ
|
нерегистриран
14 юни 2011, 15:21
0
0
Докато от името на съдиите ще се изказват такива компрометирани хора като Куцкова и Ирина Петрова, нищо няма да се оправи. Цялата работа е стани, за да седна.И ВСС и ССБ са подчертано лобистки организации, в чиято основа стоят финикийските знаци. Що от ССБ не се опънат на ББ и ЦЦ. Страх ги е да излязат. Много по-лесно е да плюеш срещу колеги и колективен орган.Тая Куцкова що медии обиколи да плюе срещу колеги, ама срещу силните на деня не смее - било им омръзнало от декларации. Ах недей!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно