След 13 месеца
МВР ще проверява действията на полицаите, арестували Тенчо Попов
МВР ще проверява действията на полицаите, арестували Тенчо Попов

Инспекторатът на МВР ще провери излъчените днес записа от ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Проверката започва по заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от МВР. Това става 13 месеца след бруталния арест и след жалба на един от адвокатите до Върховната касационна прокуратура и главния прокурор Борис Велчев.
На записа се вижда как полицаите, които влизат в нотариалната кантора на съпругата на Попов, удрят главата му във вратата на съседна стая, а след това го просват по очи на земята. Единият от маскираните с крак изритва двете ръце на легналия Попов, а друг му стъпва на ръката. После маскиран натиска с коляно гърба на Попов, извива му едната ръка и слага белезници, после извива и другата.
Филмчето беше прожектирано на днешното заседание на Софийския градски съд по делото срещу Попов, бившия военен министър Николай Цонев и съдия Петър Сантиров, които са подсъдими за подкуп.
Главният секретар Калин Георгиев вече е разговарял с представители на прокуратурата, съобщиха още от МВР. Георгиев очаква при тях "по надлежния ред" да постъпят видеоматериалите. Това бе и искането на наблюдаващия прокурор Божидар Джамбазов, към което се присъедини и защитата. Адвокатите поискаха и копие от записа да бъде пратено на главния прокурор Борис Велчев.
Веднага след ареста на Николай Цонев на 1 април м.г. адвокатът му Васил Василев прати жалба до Велчев и ВКП по повод бездействието на заместник-градския прокурор Роман Василев, ръководил акцията, и действията на полицаите. Но тогава държавното обвинение не намери за нужно да се произнася за агресията на МВР-служителите, а само да оневини Роман Василев.


 

 


 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
17
+++
|
нерегистриран
29 април 2011, 11:06
0
0
Като го гледате този на снимката - на нормален ли ви прилича?!?
16
до съдия от друг такъв...
|
нерегистриран
28 април 2011, 12:56
0
0
Ей, как не се сети никой друг до сега! И аз зодобрявам напълно идеята, както и тази за допълнителните награди. А за всички останали, по- добре е да внимаваме, че да не ни"играят" по една "стена в главата" за кощунствени мисли, като справедливост, хуманност, култура , възпитание и спазване на правилата...
15
......
|
нерегистриран
28 април 2011, 12:39
0
0
Прочета ли някъде , че ще се прави "проверка" ясно е , че работата е предрешена- разбира се в полза на самозабравилите се полицаи и техния ментор и духовен водач смешника Р.Василев.Оставка и на Романчо и на Цвъки и на Боко и на Кокинов и дайте най- после да заживеем в нормална държава.
14
Вени
|
нерегистриран
28 април 2011, 12:38
0
0
Хайде, холан, а министъра кой ще го проверява? За такива изцепки трябва да се търси наказателна отгоорност и от него, и от пишман-прокурора, ама ще то отнесат простите ченгета! не че другите двама не са прости!!!!
13
????
|
нерегистриран
28 април 2011, 12:31
0
0
Направихме ги мъченици тези тримата или по-скоро двама от тях..вече никой не се интерсува, като че ли от доказателства и т.н... дано поне съдия Коев го прави !
12
за комплексаря Роман
|
нерегистриран
28 април 2011, 09:50
0
0
Аз съм съдия и съм отвратена от поведението на Роман Василев, не от сега, от неговите предишни изцепки. Крайно време е този наглец да си ходи на Видин и да не си избива комплексите като злепоставя всички магистрати. Не за първи път му гледаме сеира и не за първи път му се разминава. Нека да си припомним, че той беше декларирал в декларацията си до Сметната палата приход от 400 000 лева от продажба на имот и от игра на борсата. За мен всичко това е обидно.
11
съдия
|
нерегистриран
28 април 2011, 09:05
0
0
а по повод на проверката- едни милиционери ща проверят други милиционери и ще достигнат до същите изводи, до които достигнаха и едни прокурори, които проверяваха други прокурори. не хранете излишни илюзии
10
съдия
|
нерегистриран
28 април 2011, 08:55
0
0
трябва обаче да се задължат медиите като разпространяват филмчето с ареста, да слагат надпис "полицейска акция под ръководството на прокурор от СГП". За да не се обърка някой, че става въпрос за ръководена от самозабравил се цървул банда мутризирани, безчинстващи тъпанари.
9
а
|
нерегистриран
28 април 2011, 08:49
0
0
а Цв.Цв. да го обявим за бог. Обаче шефчето му с маниери на Брандо много ще завиди....
8
@/@
|
нерегистриран
28 април 2011, 08:47
0
0
е добре де, тук са задържали само един градски съдия, бивш военен министър и секретар на МФ. Идва големия въпрос : А ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАК ЗАДЪРЖАТ НА УЛИЦАТА ЕДИН "ОБИКНОВЕН" ЧОВЕЧЕЦ...
НЯМАМ ДУМИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно