Председателят на ВАС и министърът на правосъдието откриха новия дом на Административния съд в Смолян

На 2 юни 2009 г. председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев и министърът на правосъдието Миглена Тачева участваха в церемонията по официалното откриване на новия дом на Административния съд в Смолян – новопостроен специално за нуждите на съда етаж в Съдебната палата на бул. "България" №16.

Съдът разполага с една зала, шест самостоятелни кабинета за съдиите, две деловодства и стая за справки по делата, пет канцеларии за администрацията и една тържествена зала. Тези помещения са напълно достатъчни за нормалното функциониране на Административен съд – Смолян, в който правораздават шестима съдии, подпомагани от 18 съдебни служители.

Съдът в Смолян е осмият от 28-те административни съдилища, който официално започна да работи в свои помещения. Преди него в подходящи сгради се нанесоха съдиите от административните съдилища в Благоевград, София област, Габрово, Варна, София-град, Монтана и Хасково.

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
*****
|
нерегистриран
29 декември 2012, 08:14
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно