Жените искат мъже, които ОЩЕ не съществуват, а мъжете търсят жени, които ВЕЧЕ не съществуват!

Тя е образована, интелигентна и уважавана. Има високоплатена работа, собствено жилище, много приятели, куп интересни занимания през свободното време и разбира се, задоволителен сексуален живот. При това положение защо, за бога, й трябва съпруг?!

Статистиките сочат, че в тон с фено¬мена, наречен "тихата революция на нежния пол", все повече жени предпочитат да не сключват брак или да се разведат. Целта им е воденето, по собствените им думи, на "много по-вълнуващ, интересен и най-вече независим" самостоя¬телен живот.
Все по-често инициативата за развода принадлежи на съпругите. Освен това изтъкваните причини вече не са изневярата или физическото насилие, а чисто и просто "отегчението и вътрешната съпро¬тива, предизвикани от вечно намусените и скучни мъже, които не желаят да поемат своя дял от гри¬жите за децата и домакинството".
Все по-често в плановете на младите жени не фигу¬рира брак или популярното "съжителство на се¬мейни начала".
Донеотдавна самотните жени бяха публично заклеймявани като "стари моми", които са или твърде грозни, или прекалено опърничави, за да си "хванат съпруг". Днес без преувеличение може да се каже, че това са просто жени с преуспява¬ща кариера и завиден социален статус. А те се нуждаят от партньор от висока класа, който адек¬ватно да задоволи техните емоционални и сексуални нужди. От своя страна обаче мъжете все още мечтаят за кротки, старомодни съпруги, кои¬то умело да въртят къщата и безропотно да из¬пълняват всеки каприз на своя "господар и повелител".
"Получава се така, че жените искат мъже, ко¬ито ОЩЕ не съществуват, а мъжете търсят жени, които ВЕЧЕ не съществуват", –заключава с чувство за хумор испанският социолог Хосе Маркес. "По-добре сами, отколкото в лоша компания", е отговорът на бившата министърка на кул¬турата в Испания Кармен Алборч в книгата й "Сами", която стана бестселър.
В крак с новата тенденция в Испания напосле¬дък се строят все повече апартаменти за по един човек, туристическите агенции все по-често пред¬лагат "пътешествия само за дами", в магазините се продават специални "единични" разфасовки на различни стоки, а да видиш сама жена в те¬атър, кино или ресторант, вече не е нещо необи¬чайно.
В направените допитвания жените на възраст между осемнадесет и петдесет и една години по¬сочват работата като най-важния си приоритет. Майчинството се мъдри едва на пето място в класацията, а бракът е на шесто. Все повече предс¬тавителки на нежния пол са склонни лично да по¬емат инициативата за т.нар. "секс за една нощ". "Все повече се налага схващането, че неомъжените дами определено се радват на по-задоволителен интимен живот, защото при тях сексът е "много по-страстен и див".
Като се вземат предвид всички пре¬имущества, разбираме, че "подобен самостоятелен живот води до бързо пристрастяване".
В противовес на казаното дотук може да се изтъкне един сериозен факт – далеч не всички жени имат шанса да се рад¬ват на елитно образование, възходяща кариера и финансова обезпеченост. Къде остават те? Освен това едва ли може да бъде пренебрегвано дълбо¬ко заложеното в женската природа желание за стабилна и дълготрайна връзка с постоянен пар¬тньор. Според професора по психология Родригес Делгадо "настоящата тенденция е просто фаза от еволюцията на ролите на мъжа и жената в съвременното общество". Той, а и много негови колеги са убедени, че още е прекалено рано да се свири погребален марш за брачната институция. Те вярват, че изравнят ли позициите си в обществен и сексуален план, мъжете и жените бързо ще преоткрият сладостта на съвместния живот.

 

 


 

 


 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Ясен
|
нерегистриран
01 ноември 2010, 00:40
1
-1
Поредната мъжемразка и феминистка глупост. Ще ви се но няма да станем като Щатите където жените са като мъже, а мъжете са путки.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно